grip op werkdruk en vitaal aan het werk!
8 sessies voor mensen die omkomen van het werk en dat willen ombuigen naar werkplezier

Ben je de laatste tijd gehaast aan het werk? Sla je lunches over? Heb je af en toe lichamelijke klachten (bijv hoofdpijn, slechter concentreren, slechter slapen, schouderklachten)? Ben je eigenlijk helemaal niet meer zo blij? Schiet je privéleven er bij in? Het kan zijn dat je dan tegen overspannenheid aan zit. Misschien heb je zelf ook wel het gevoel dat je 'tegen het randje aan zit'.

Dan is het hoog tijd om in te grijpen. Het coachingstraject "Grip op werkdruk en vitaal aan het werk!" helpt je het tij te keren. We gaan ervan uit dat je volledig aan het werk kunt blijven.

Met behulp van een werkboek, kun je direct aan de slag om je werk (en evt. leefwijze) anders aan te pakken. Je krijgt naast de structurele handvatten, oefeningen en tips uit het boek professionele ondersteuning om een werkelijke kanteling te maken in je overtuigingen, houding en gedrag zodat je met veel plezier aan het werk blijft, een burn-out voorkomen wordt en je effectiever met werkdruk kunt omgaan.

Wat kan het coachingstraject "Grip op werkdruk - vitaal aan het werk!" voor je betekenen?

  • Je krijgt handvatten voor het omgaan met werkdruk
  • Je leert tegenwerkende patronen te doorbreken.
  • Je pakt je vermoeidheid aan door een grondige herstelstructuur aan te leggen.
  • Je gaat je grenzen bewaken.
  • Je leert wat je er voor moet doen om goed te kunnen slapen (indien nodig).
  • Piekeren en zorgelijkheid wordt omgebogen naar constructief denken.
  • Je leert relativeren en creatief omgaan met drukte.
  • Je leert anders om te gaan met eigen hardnekkige thema’s zoals perfectionisme, te veel werk naar je toe trekken, geen "nee" kunnen zeggen, controlegedrag, hoge ambitie, of een (te) groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Hoe ziet het traject eruit?

8 sessies van 1,5 uur en twee borgingsgesprekken met je leidinggevende halverwege en aan het einde van het traject. Gratis intake waarin jij jouw (leer)doelen en verwachtingen aangeeft, de werkwijze wordt uitgelegd, een inschatting wordt gemaakt wat bij je past en waarin gecheckt wordt waar jouw aandachtspunten liggen.

Werkwijze

Gedurende de eerste sessies zetten we de drie stappen van het 3B-programma uit het boek "Nooit meer burn-out! - in drie stappen leren genieten van werk en leven".

Stap 1 basis Dit betekent dat we een duidelijke basis van gezondheid leggen waarmee je kunt gaan (leren) genieten. Je gaat stap voor stap kijken naar slaap, mogelijkheden tot genieten en conditie, zodat je weer energie krijgt.

Stap 2 bewust Ook krijg je handvatten hoe je signalen van drukte of vermoeidheid direct kunt opmerken en effectief kunt oppakken, zodat je je grenzen beter gaat bewaken. Er is tevens aandacht voor ineffectief gedrag en oplossingsgericht denken.

Stap 3 bekwaam Ook gaan we dieper in op dwarsliggende hardnekkige patronen en karaktereigenschappen zodat je op een ontspannen manier grip op werkdruk krijgt. Je gaat goed voor jezelf zorgen en je ambities krijgen de juiste focus. Stap 1 en 2 worden ondersteund met een online e-learning programma, waarbij de stof van de coaching wordt ondersteund met op het boek aansluitende videolessen.

Kosten
De kosten voor de 8 sessies en de borgingsgesprsekken op het werk bedragen € 3190,-, exclusief het boek.
Logistiek is het handiger om het boek zelf aan te schaffen, dat kan hier. Over dit bedrag wordt 0% BTW berekend. Betaal je zelf de sessies, dan gelden gereduceerde tarieven. De kosten kunnen dan - afhankelijk van pakket en voorwaarden - deels ook gedragen worden door de aanvullende zorg- of arbeidsongeschiktheidsverzekering

Meer informatie? Bel voor een vrijblijvende en gratis intake naar 075-7720256 of mail naar info@roelandscoaching.nl.

Ben je burn-out en heb je je ziek gemeld, dan adviseren wij gebruik te maken van het hersteltraject "Nooit meer burn-out"