Preventie en vitaliteit structureel implementeren in het dna van de organisatie
[3 stappen programma]

Blijkt uit het medewerkers tevredenheid onderzoek (MTO) dat er veel stress in de organisatie is?

Met Roelands Coaching helpen we preventie en vitaliteit structureel in het DNA van de organisatie te implementeren, zodat de productiviteit in de hele organisatie hoog blijft en het ziekteverzuim laag. Dit doen wij met betrouwbare partners en met behulp van het totaalprogramma
"Structurele preventie en vitaliteit"

Dit programma is voor jou als je:
- directeur of HR directeur
- HR-manager of manager van een Health Management afdeling
- unitmanager
- bestuurslid
bent in bedrijven en organisaties in de profit, zorg- en culturele sector en het onderwijs en verantwoordelijk voor een gezonde productiviteit bij medewerkers.

Waarschijnlijk zie je medewerkers heel verschillend met stress in hun werk omgaan. Waar sommigen zonder morren al het werk willen afmaken, hard gaan rennen en daarmee over hun grenzen gaan, klagen anderen over de werkdruk en laten dingen uit hun handen vallen.

Beide reacties wil je liever niet in je organisatie. Bij grote werkdruk of veel stress wil je hardwerkende medewerkers die aangeven wanneer het te veel wordt en die de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen welzijn en gezondheid.
Als eindverantwoordelijke wil je medewerkers en hun leidinggevenden graag ondersteunen met de juiste tools om de productiviteit hoog te houden zonder dat mensen buiten de boot vallen. Hoe krijg je dat voor elkaar?

We doen dat in 3 beproefde stappen:

Stap 1. Stress de baas, Vitaal aan het werk
[Een interactieve inspiratieworkshop]

Inspiratie en bewustwording voor grote groepen medewerkers. Met uitleg, tips en handvatten: hoe blijf ik vitaal in mijn werk en hoe voorkom ik burn-out? Hoe herken je de eerste signalen van overbelast zijn? Medewerkers krijgen handvatten hoe je signalen van de langzaam binnensluipende burn-out op tijd kunt leren (h)erkennen en benoemen bij jezelf en je collega's. Zodat zij tijdig ingrijpen en daarmee stress de baas zijn en gezond en vitaal aan het werk blijven (1,5 uur - vanaf 30 medewerkers).
<<lees verder>>

voorlichting

stap 2. Energiek en bevlogen aan het werk! [preventietraining]
voor leidinggevenden of teams

Om signalen van overbelasting tijdig bij medewerkers of bij elkaar te leren (h)erkennen, om uitval te voorkomen. Zij krijgen een taal (mbv kleurenmethodiek) aangereikt die herkenbaar is voor medewerkers. Leidinggevenden leren met een preventieve mindset naar medewerkers te kijken (en teams met een preventieve mindset naar elkaar). Daarnaast maken ze een analyse van de eigen afdeling (of team) en een plan van aanpak om de afdeling preventieproof en vitaal te maken. (2 dagdelen + coachingsgesprek, 20 deelnemers) <<lees verder>>

Energiek

stap 3. Regie in turbulente tijden
[3-maandenprogramma]
als de druk toeneemt, voor medewerkers

Voor medewerkers (professionals, managers) die last hebben van werkdruk of stress om signalen van overbelasting te leren kennen. Het metadoel is ziekteverzuim te voorkomen, zodat ze productief en vitaal kunnen blijven en met plezier hun werk blijven doen. De vragen voor de medewerker zijn: hoe blijf ik overeind in mijn werk? Hoe blijf ik succesvol en scherp? Hoe behoud ik energie? Hoe krijg ik grip op werkdruk? (3 dagdelen + coachingsgesprek, online leeromgeving, 12 deelnemers) <<lees verder>>

Regie

Het programma is een praktische aanpak om structureel preventie en vitaliteit in organisaties te implementeren en tussen de oren te krijgen bij elke medewerker en leidinggevenden.