Energiek en bevlogen aan het werk!

Hoe blijven medewerkers energiek en bevlogen?
Leer pro-actief omgaan met de signalen van jouw medewerkers en voorkom een burn-out

1 op de 7 werkenden heeft burn-outklachten en dat aantal stijgt nog elk jaar. Vooral de meest gedreven en gemotiveerde medewerkers lopen het grootste risico. En juist zij zijn het meest waardevol voor jouw team.
Vaak wordt niet op tijd herkend dat medewerkers in de gevarenzone komen. Medewerkers geven het niet altijd aan als ze overvol dreigen te raken, soms zijn ze bang dat ze een negatief stempel krijgen als ze dit aan hun leidinggevende aangeven.

Terwijl tijdige ondersteuning uitval kan voorkomen. Daarom is het belangrijk om een andere (preventievere) mindset te krijgen, de signalen eerder te herkennen én er adequaat op te reageren.

Ken jij de signalen van overbelasting bij jezelf en medewerkers? En wil jij hier pro-actief mee omgaan zodat je medewerkers vol energie aan het werk blijven? Vaak vinden leidinggevenden het lastig om "het gesprek aan te gaan" als ze zien dat medewerkers signalen avn overbelasting beginnen te vertonen. Wanneer moet je dit gesprek voeren? En wat kun je zeggen?

Dit is wat een deelnemer over de training zegt:
"Dit is wat iedereen moet weten. Die kleurenmethodiek is zo'n praktisch hulpmiddel. Jullie weten gevoel in een praktische tool om te zetten."

Wil je jouw afdeling prevetieproof maken en ziekte en uitval op de afdeling voorkomen? Dan is het programma “Energiek en bevlogen aan het werk!” een noodzakelijke aanvulling op jouw leiderschapscapaciteiten.

WAT LEER JE TIJDENS HET PROGRAMMA?
- Je krijgt inzicht in de gezondheidsrisico’s die je medewerkers kunnen lopen.
- Je leert welke signalen belangrijk zijn om in de gaten te houden.
- Je herkent de gevarenzone sneller bij je medewerkers en jezelf.
- Je maakt een analyse van de gezondheidsrisico's op jouw afdeling.
- Je maakt een concreet plan van aanpak voor jouw afdeling ter verbetering en behoud van de vitaliteit van medewerkers
- Je brengt risico's van medewerkers in kaart wat betreft gezondheid en signalen van overbelasting.
- Je leert je medewerkers gerichter te begeleiden om energiek en succesvol te blijven.
- Je leert wanneer het belangrijk is om door te verwijzen.

RESULTAAT
Het programma “Energiek en bevlogen aan het werk!” verkleint de kans dat jouw medewerkers burn-out raken substantieel. Je bent in staat om snel bij te sturen, waardoor de medewerkers succesvol en met minder stress aan het werk kunnen blijven. Je creërt (de voorwaarden voor) een gezonde afdeling.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Het programma bestaat uit twee workshops van een dagdeel, waarin afwisselend met verschillende werkvormen wordt gewerkt aan bovenstaande onderwerpen. Je oefent met tools en je gaat concreet aan de slag om een analyse te maken en een plan van aanpak waarin vitaliteit en ziektepreventie tot het DNA van de afdeling gaan behoren.

Na de workshop volgt een individuele sessie per deelnemer van 1,5 uur waarin je de gezondheidsrisico's van je afdelingsmedewerkers is kaart brengt en specifieke praktijksituaties bespreekt. De workshop is in-company te organiseren. Het maximaal aantal deelnemers per workshop is vijftien tot twintig.

KOSTEN
De totale kosten bij twintig deelnemers bedragen €7500,-, wat neerkomt op een investering van €375,- per leidinggevende.

Bij de prijs is inbegrepen de twee workshops, het individuele coachingsgesprek, het boek "Nooit meer burn-out!", trainingsmateriaal "Energiek en bevlogen aan het werk" en diverse signalen-, preventie- en vitaliteitskaarten. Exclusief BTW, lunch en lokatiekosten.

Leidinggevenden zijn de sleutel tot een geïntegreerd gezondheidsbeleid waarin hoge kosten voor ziekte ten gevolge van burn-out voorkomen worden. Als met dit programma al één medewerker minder uitvalt als gevolg van burn-out, is al minstens €50.000,- bespaart!

Het programma wordt verzorgd door Anita Roelands van Roelands Coaching en Anita Borghouts van Next Step Coaching.

Anita Roelands en Anita Borghouts

CONTACT
Vraag een adviesgesprek aan via 075-7720256 of anita@roelandscoaching.nl om de mogelijkheden te bespreken voor jullie organisatie. Dit gesprek is kosteloos.

De training is ook te verzorgen voor teams.